Defender 75th Edition viert 75 jaar Land Rover

Land Rover staat met de introductie van de New Defender 75th Edition op unieke wijze stil bij het 75-jarig jubileum van het merk. Het succesverhaal van Land Rover begon in 1948 met het debuut van de Series I op de AutoRAI in Amsterdam. De rest is geschiedenis. Land Rover levert de speciale 75th Edition in Nederland alleen als Defender 110 P400e Electric Hybrid (PHEV). Bestellen kan per direct.

Kenmerkend voor de Land Rover Defender 75th Edition is de exclusieve exterieurkleur Grasmere Green. Deze komt terug op de bijpassende 20-inch wielen met speciale naafdoppen. Opvallende 75 Years-graphics, bumpers in de kleur Ceres Silver en Privacy Glass zorgen voor de finishing touch.

De exterieurkleur keert ook terug in het robuuste en veelzijdige interieur van de Defender. Zo is de Cross Car Beam afgewerkt in Grasmere Green Powder Coat Brushed Finish en zijn er lasergeëtste details aangebracht op de zijkanten van het dashboard. De stoelbekleding in Resist-kunstleder is uitgevoerd in de kleur Ebony en de zijstijlen van de middenconsole zijn bekleed met Robustec – de meest robuuste stof die beschikbaar is op Defender.

Stuart Frith, Lifecycle Chief Engineer Defender, zegt: “Since revealing the new Defender, customers around the globe have fallen in love with it and demand remains extremely strong. This new Limited Edition captures the spirit of the past 75 years, with its colour and detailing, and fuses it with innovative new technology such as Hybrid Electric power, Configurable Terrain Response, Software Over The Air (SOTA) updates and unrivalled all-terrain capability.”

Rijke uitrusting

De Limited Edition is gebaseerd op de hoogwaardige HSE-uitvoering, met uitgebreide standaarduitrusting. Denk hierbij aan de 3D Surround Camera, Configurable Terrain Response, Meridian-audiosysteem, Matrix LED-koplampen, innovatief Pivi Pro-infotainmentsysteem met 11,4 inch touchscreen, Interactive Driver Display, Head-Up Display en draadloze telefoonlader met signaalversterker.

De 75th Edition is in Nederland uitgerust met een glazen panoramadak met schuif-/ kanteldeel. Superieur comfort wordt ook geboden door een verwarmbare stuurwielrand, 3-zone climate control en 14-voudig elektrisch verstelbare en koel-/verwarmbare voorstoelen met memoryfunctie voor bestuurder en voorpassagier. Een elektrisch uitklapbare trekhaak en All-Season banden behoren tot de voor Nederland voorgeselecteerde opties.

In Nederland wordt de Defender 75th Edition alleen geleverd als zeer krachtige en efficiënte Defender 110 P400e Electric Hybrid (PHEV), waarbij de royale uitrusting verder is uitgebreid met een aantal standaard geselecteerde opties.

Unieke 75 Years merchandising

Land Rover introduceert gelijktijdig een nieuwe reeks lifestyle-artikelen die het 75-jarig jubileum extra feestelijk maken. De Lifestyle-collectie deelt het Grasmere Green-kleurenthema en biedt een uitgebreid assortiment merchandise, waaronder een uniek, minimalistisch horloge dat wordt geleverd met twee horlogebandjes, een handige rugzak, en kleding met unieke 75 Years details en graphics.

Diverse awards

De New Defender heeft meer dan 50 internationale awards gewonnen, waaronder Top Gear’s 2020 Car of the Year, MotorTrend’s 2021 SUV of the Year en Autocar’s Best SUV 2020, evenals een maximale veiligheidsscore van 5 sterren van Euro NCAP. Hoewel het merk Land Rover bij de introductie bestond uit één model, biedt het tegenwoordig een complete familie van SUV’s. In meer dan zeven decennia is Land Rover uitgegroeid tot een pionier in het SUV-segment. Met de modelfamilies Defender, Discovery en Range Rover biedt het merk ongeëvenaarde capaciteiten, veelzijdigheid en luxe aan klanten – de perfecte basis voor nog eens 75 jaar succes.

Per direct bestelbaar

De Land Rover Defender 110 P400e Electric Hybrid (PHEV) 75th Edition is in Nederland verkrijgbaar vanaf € 126.797, inclusief de standaard geselecteerde opties. De gelimiteerde uitvoering is per direct te bestellen, waarbij de Land Rover dealers graag meer informatie geven.